Find den helt rigtige studielejlighed

Small studio apartment with contemporary kitchen and grey settee, real photo

Den vilde studentertid er overstået, og i sommerferien tikker optagelsesbrevet ind. Du er kommet ind på drømmestudiet, og nu skal du til at finde tag over hovedet. Det kan være en jungle at finde rundt i de mange lejeboliger på nettet. Samtidig er der mange andre studerende, der også søger efter en lejebolig til studievenlige priser. Der er derfor også mange studerende om buddet, når det handler om at finde den helt rigtige lejlighed. Her på siden kan du få gode råd, til når du skal finde lejlighed.

Placeringen af lejligheden

Når du skal søge efter en lejlighed i din studie-by, er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvor mange penge du vil bruge på huslejen. Dit budget kan nemlig være afgørende for, hvor du skal søge lejebolig. Det kan være, at du har en stor drøm om at bo centralt i byen. Lejlighederne, som du finder i centrum, er som oftest også dyrere, end lejlighederne i udkanten af byen. Hvis pengene er små, kan du derfor søge efter lejligheder, der ligger lidt væk fra centrum.

Når du har fundet din nye studielejlighed, er det en god idé at gå på jagt efter ting til din bolig. På Infotidende.dk kan du finde en guide til de vigtigste ting, som du skal have med, når du flytter. Snart er du klar til at starte et helt nyt kapitel i livet.

Hvornår skal du gå på jagt efter en lejlighed?

Der er ofte stort pres på boligmarkedet, når kalenderen viser juni, juli og august. Det er her, hvor de nye studerende får at vide, at de er optaget på studiet. Mange begynder først at søge bolig i denne periode, og derfor kan det være svært at finde en lejlighed.

Hvis der er stor sandsynlighed for, at du kommer ind på et studie i en bestemt by, kan det være en god idé at søge lejlighed før sommerferien. Hvis du skal starte på studie til vinterstart, vil det ofte være nemmere at finde bolig. Du kan også skrive dig op til ungdomsboliger ½ år, før du starter, så du optjener anciennitet.