Hvad en cheat day kan gøre godt for

Det er okay at have dage, hvor man spiser lidt mere end normalt. Også selvom, man prøver at være sund. Faktisk kan det hjælpe dig rigtig meget. Læs mere om, hvad en cheat day kan gøre for dig her.

Hvad er en cheat day?

En cheat day er en dag, hvor du giver dig selv lov til at spise mere end normalt. En dag, hvor du kan få lov til at spise usundt og ikke tænke på alt det, du ellers gør, når du prøver at spise sundt. Alle har forskellige cheat days. Nogle spiser måske rigtig meget, måske endda mere end de har lyst til. Mens andre bare spiser det de vil. Desuden er også forskelligt, hvor ofte folk vælger at have en cheat day. Se mere om cheat days.

Hvordan fungerer det?

Det er faktisk mest op til dig, hvordan du vil gøre. Vil du have én cheat day om ugen, kan du godt det. Men så skal du også huske, at der selvfølgelig er en grænse for, hvor meget du egentlig kan spise. Du kan nok godt spise op til 1000 kalorier mere end, hvad der er anbefalet på en dag.

Det betyder også, du skal arbejde ekstra hårdt de andre normale dage. Men så heller ikke mere, da det også skal gøre godt. Men har du kun en cheat day om måneden, kan du godt spise lidt mere.

Hvad er det godt for?

Det en cheat day kan gøre for dig er, at du har lettere ved at komme igennem de hårde dage. Du får stadig en gang om ugen eller måneden, lov til at spise noget af alt den usunde mad du elsker. Det gør det jo kun nemmere for dig at holde den sunde kost de andre dage.

Samtidigt kan det være rigtig godt for dit stofskifte. Din krop vil tro, du er begyndt at spise meget mere de næste par dage, og derfor vil den arbejde hårdere for at komme af med al fedtet og så videre. Så det kan faktisk hjælpe dig med at tabe dig, hvis det er målet.