Hvad skal du have med når du flytter hjemmefra?

Det er ikke let at flytte hjemmefra – og da slet ikke hvis det er for første gang.
Men når de første skridt er taget og du kan sætte kryds ved de vigtigste ting på din tjekliste såsom: Find ud af hvilken by du skal til, købe eller leje en bolig, betal depositum og forbered dig psykisk på de kommende år, så kommer det svære.

At gøre sig klar til at have egen bolig elle lejlighed, kan virke uoverskueligt. Der er mange, der oplever at efter adskillige år hos forældre, der allerede har langt de fleste almene husgenstande, er der øjeblikke, hvor man ikke kan andet end tage sig til hovedet – såsom når det bliver opdaget, at der ikke er tænkt på almene hverdagsting, såsom ”hvordan støvsuger jeg, når jeg ikke ejer en støvsuger” og ”hey, jeg har ingen vaskepose til at vaske BH´er i og skal på date om 7 timer”.

Lav din egen unikke liste

Skal du flytte hjemmefra, er det en god ide at forberede dig i god tid på, hvad du skal have med. Dette gør det ikke kun langt lettere for dig af sørge for du ikke senere står og mangler noget i den nye lejlighed, men er der nogle måneder eller uger inden udflytningen, kan du snildt ønsker dig støvsugere og håndklæder ved højtider.

Men for at kreere en ønskeliste, skal du først vide, hvad der bør stå på den.

Et godt trick er at skrive ned over adskillige dage, hvilke helt almindelige ting du bør have i lejligheden, og så fokusere på, hvilke du selv anvender, mens du stadig er hjemme.

Læg mærke til, hvor mange gange i løbet af en uge du bruger helt almindelige produkter, du måske ikke tænker på som det første, når du skriver en liste over vigtige genstande i en husstand.

Kan du vande dine blomster, hvis du ikke kan tage mors vandkande med? Har du en lommelygte? Er der en æggekoger, du bruger hver morgen, som du nødigt vil være foruden?

Sæt dig evt. ned med familien og gennemgå alle de scenarier, hvor I kunne forestille jer man bruger bestemte genstande.