Klimavenlighed sparer penge

Alt for ofte bliver der fokuseret på, hvor besværligt det er at leve klimavenligt. Det er besværligt at sortere sit affald, det er besværligt at omlægge sine vaner i det hele taget. Og nogle af tingene er da en lille smule besværlige, selvom det næppe er den største omlægning af livet.

Mange af de klimavenlige ting, du kan gøre, har dog også den fordel, at de er billigere.

Spar penge på el-forbruget

En måde, hvorpå vi alle kan sænke vores CO2-udledning er ved at sænke vores forbrug af strøm. Dette vil naturligvis også føre til, at du får en billigere strømregning fremover. Der er altså to store fordele ved at spare på strømmen. Find tips til at spare på strømmen her.

Det kan dreje sig om noget så simpelt som at huske at slukke lyset, når du forlader et rum, om at installere elsparepærer og andre små dagligdags tiltag. Mange bække små gør en stor å, og i det samlede billede kan du hurtigt komme ned på et fornuftigt og bæredygtigt strømforbrug, som både er billigere og mere klimavenligt.

Der er naturligvis også mere markante tiltag, hvis du virkelig vil gøre noget ved forbruget. En elbil er langt mere klimavenlig end en benzin- eller dieselbil. Naturligvis vil den hæve strømforbruget, men til gengæld vil den fjerne dit brændstofforbrug, hvilket er endnu bedre. Samtidig er der den gode mulighed for at installere solceller og vindmøller på huset, som virkelig kan være med til at hjælpe på det økonomiske aspekt, og som også kan gøre en elbil stort set Co2-neutral.

Spis mere klimavenligt

Det er ingen hemmelighed, at køer udleder meget Co2, ligesom kødproduktion i det hele taget gør det. Derfor er det naturligvis mest klimavenligt at være veganer eller vegetar. Dette er dog et skridt, som mange ikke er parat til at tage.

Men også bare det at indføre én eller to vegetardage om ugen, hvor man om aftenen spiser vegetarisk, vil i det lange løb sænke indkøbet af kød og dermed produktionen og Co2-udledningen. Samtidig er vegetarmad helt generelt billigere at købe ind til, og på den måde kan ændringer i madvanerne også virke positivt både på klimaet og på privatøkonomien og, ja, faktisk også på helbredet.