Pas godt på dine planter og anemoner

Ligeså snart forårsmånederne rammer det ganske danske land, vil anemonerne langsomt skyde fint opad jorden. Anemonerne kan du huske som de hvide blomster, der især kan ses og opleves i skovbunden. Anemonerne er derfor tæt forbundet med foråret, og de har det allerbedst ved nærliggende træer. Hvis du ønsker at plante og passe dem i din egen have, er det heldigvis en oplagt mulighed. Læs med nedenfor og få tips til, hvordan du både skal plante og pleje din forårsanemoner.

Sådan planter du anemoner

Hvis du allerede har besluttet dig for, at tiden er inde til at plante skønne forårsanemoner i haven, er der selvfølgelig nogle valg, du skal træffe forinden. For eksempel skal du gøre op med dig selv, hvilke typer af anemoner du ønsker at plante. Anemoner kommer i mange forskellige afskygninger og hedder alle sammen noget forskelligt. Du kan vælge imellem franske anemoner, balkananemoner og skovanemoner. Med andre ord kommer det i altså i mange forskellige farver og typer. Du kan vælge lige præcis de anemoner, du bedst kan lide.

Når du skal i gang med at plante dine anemoner, afhænger plantemåden af hvilken type anemoner, du vælger. De forskellige typer af planter kræver nemlig hver især forskellige forhold. Vælger du skovanemonerne eller balkananemonerne, er det vigtigt, du først og fremmet laver en form for skovbund. Som sagt vokser de flittigt nær et træ, og derfor er det oplagt at plante dem tæt på et træ eller en busk.

Lav smukke bunddække

For at være sikker på, at anemonerne vokser flittigt og samtidig kommer til sin ret, kan du lave smukke bunddække hjemme i haven. Det kan du blandt andet lave med materialer, der er perfekte til skovbunde. Ønsker du hellere at plante anemonerne i små, fine krukker rundt omkring på terrassen, bør du vælge den franske anemone. Fordelen ved den franske anemone er desuden, at du faktisk kan få stor fornøjelse af dem helt frem til sommermånederne. Der er altså nok at vælge imellem, når det kommer til de mange fine anemoner. Heldigvis er de nemme at passe, men det kommer som sagt an på, hvilken variant du beslutter dig for at købe.