Sådan indretter dig på få kvadratmeter

Modern small room with kitchen area and wooden floor

Det er ikke nogen hemmelighed, at en studiebolig ofte er ganske lille. Det betyder, at du som studerende kun har meget få kvadratmeter at gøre godt med, og derfor handler det for dig om at få det bedste ud af dem. Det kan nemlig hurtigt komme til at føles meget trangt i en så lille bolig, men heldigvis findes der en lang række gode råd, som du kan gøre brug af, når du stadig gerne vil bo hyggeligt og effektivt.

Er det noget, som du synes, der lyder spændende? Så læs mere om hvordan du indretter en studiebolig her på siden og lad dig inspirere af de gode råd, som du får herunder.

Sørg for at udnytte højden i din bolig og hold gulvet så frit som muligt

Når du flytter ind på få kvadratmeter, er der nogle få ting, som det er vigtigt, du tænker over, når du gerne vil bo hyggeligt og rart. For det første skal du sørge for at holde så meget af dit gulv frit, som det er muligt. Jo større gulvet virker, jo mindre trang vil din bolig synes.

Vær derfor bedre til at udnytte højden i din bolig. Det kan du for eksempel gøre via nogle høje reoler og kommoder eller ved at placere hylder helt oppe under loftet. De er for eksempel gode som billedhylder, og dermed får du også et mere personligt præg ind i din bolig.

Snyd øjet til at tro at dine rum er større ved at pynte op med praktiske spejle

Dernæst bør du sørge for at gøre din ting, der kan snyde øjet. Det betyder for eksempel, at du skal pynte med spejle. Et spejl er praktisk for dig, idet du så kan holde øje med, hvordan du selv ser ud. Med det er også et kunstværk i sig selv, som kan snyde øjet til at tro, at et rum er større, end det egentlig er. Hæng derfor gerne nogle store spejle op i dine små rum og for eksempel i den smalle gang. Så vil du opleve en stor forskel.

Inddel dine større rum i flere mindre zoner med tæpper

Når du har et stort rum, der skal have flere funktioner, kan det også være en god ide at gøre brug af tæpper. Sådanne kan være med til at inddele et rum i flere små rum. Prøv dig for eksempel frem med et tæppe under dit spisebord for at skabe et spiseområde, og et tæpper under din sofa for at skabe et mere dagligstueagtigt arrangement. Det er således en måde, hvorpå du let kan skabe overgange og inddele din bolig i zoner uden at skulle gøre brug af store møbler, der tager meget plads.