Sådan indretter du din lejebolig på få kvadratmeter

Open plan studio apartment with small white kitchen and living room with grey couch and wooden coffee table

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange, der søger mod de større byer. Det er her, hvor der findes gode muligheder for både job og studie, og så er der også mange, der tiltrækkes af de mange arrangementer og sociale fællesskaber, der finder sted i de pulserende storbyer. Her er der tale om konstant liv, og det er kun sjældent, at det er muligt at finde ro – og det er der mange, der findes yderst tiltrækkende og oplivende. Derfor er der stor efterspørgsel på de lejligheder, der findes i de større byer som for eksempel København. Og det giver nogle begrænsninger.

Der er stor konkurrence om de gode boliger, derfor må du gå på kompromis

Når der er så stor konkurrence om de gode lejeboliger, kan det nemlig ikke komme som nogen overraskelse, at man ofte er nødt til at gå på kompromis. De gode forsvinder, før man får set sig omring, og derfor er det vigtigt ikke at lade sig begrænse, men at se de muligheder, som der også er at finde i de meget få kvadratmeter. Det er nemlig sådan en virkelighed, som der er mange, der går i møde. Derfor handler det om at kende til de gode råd, der kan snyde øjet, så et rum synes større samt de møbler, der kan virke multifunktionelle.

Snyd øjet til at tro at dine rum er større, end de egentlig er

Det er netop derfor, at du bør sørge for at gulvet er så frit som muligt. Jo mere du fylder dit gulv, jo mindre vil et rum synes. Derfor bør du i stedet udnytte højden med høje reoler og hylder, der gerne placeres helt op under loftet. På den måde vil øjet søge op ad, og et rum vil således ikke se så småt ud.

Den samme fornemmelse kan opnås med spejle, disse skaber nemlig også synsbedrag, og derfor bør du ikke blot bruge dem praktisk, men også som kunst for eksempel bag væggen eller ude i den smalle gang.

Brug møbler med flere funktioner og vælg tæpper der kan inddele dine rum i flere sektioner

Det kan også være en fordel at vælge møbler med flere funktioner. Det kan være et sofabord, som også giver mulighed for opbevaring, en sovesofa som både agere sofa og seng samt løsninger, der kan klappes sammen og dermed være pladsbesparende.

Prøv dig også frem med tæpper, der kan være med til at inddele et rum i flere sektioner og mindre områder. På den måde kan du skabe et område under din spiseplads, og du kan skabe et afslappende miljø under din sofa.