Tag julestemningen med, når du køber hus

Det er nok de færreste danskere, der tænker særligt meget over gadenavnet, når de skal ud og købe deres nye bolig. Og det er nok de færreste, der decideret kommer i julestemning af at gå til åbent hus og kigge på potentielle nye hjem, jo mindre altså, at det foregår i december måned. Dog kan du nærmest blive tvunget til at komme i julestemning under et åbent hus, hvis hele arrangementet foregår på bestemte adresser. Nærmere bestemt på gader eller veje, hvor navnet i sig selv trækker tankerne hen på julen. Der er faktisk ganske mange veje rundt om i det ganske land, der ved navngivningen er blevet forbundet direkte eller indirekte med julen eller vinteren generelt.

Lad gadenavnet give dig et smil på læben

Det kan faktisk være ret sjovt at tænke nærmere over de gadenavne, som man ofte kommer forbi. Fordi vi er vant til at se navnene for os, tænker vi ofte slet ikke over det længere. Derfor kan man nogle gange gå ture eller køre sig en tur i bilen for at komme lidt længere væk hjemmefra for at besøge nogle veje med nogle helt andre og sjove navne. Tit vil du støde på sjove og anderledes gadenavne, der vil sprede smil på de flestes læber.

Hvis du ikke har mulighed for at tage ud i landskabet for at jagte sjove gadenavne, så kan du også kigge på et gammeldags kort eller en gps. Enten i din telefon eller en ekstern gps. På denne måde kan du gå på jagt efter sjove gadenavne. Enten kan du gøre det alene, eller også kan du gøre det flere personer sammen. Det kan være med din familie eller nogle venner. I kan også gøre det til en konkurrence, hvor i konkurrerer om at finde det sjoveste gadenavn på x antal minutter. I kan derudover sætte forskellige kategorier op, som i skal finde navne indenfor. Det kan for eksempel være indenfor julen.

Danske veje med forbindelse til julen

Der er faktisk en del danske veje, der direkte eller indirekte relaterer sig til julen eller vinteren. Dem kan du læse mere om hos Folkebladet Lemvig. Disse veje ligger spredt ud over hele det ganske land. Du kan derfor gå på jagt efter nogle af disse veje. Faktisk er der i øjeblikket en konkurrence i gang, hvor man forsøger at kåre Danmarks mest julede vejnavn. Her har man fundet 10 vejnavne fra hele landet, der alle på en eller anden måde har forbindelse til julen eller vinteren i Danmark. Alle 10 navne er sjove og kreative løsninger, som du efterfølgende kan gå på jagt efter på et kort eller i en GPS.